Българската актриса Мария Бакалов, която стана първата българка номинирана за Оскар се завърна в България за първи път след успехите в Холивуд. Тя говори пред Нова телевизия за усещането да се завърнеш у дома.

"Коя съм аз? Това е доста труден въпрос. Аз имам чувството, че човек се търси докато е жив. И може да открива нови и нови неща. И да се изумява, и да се забавлява с това. Защото животът в крайна сметка е забавен", каза Бакалова.

"Усещането да се завърна е прекрасно, защото България е моя дом. Не ме промени славата, изпитах чувство на благодарност и чест. Станах по-отговорна и по-разумна. Сега мисля какво да кажа, а преди не беше така", заяви актрисата. 

"Филмът "Жените наистина плачът" е много женствен. Равенството между мъжете и жените все още не е осъществено. Филмът е номиниран във фестивала в Кан и след няколко дена и аз заминавам за фестивала. Живеем във време технически аспект, който е напреднало. Различията ни би трябвало да ни обединяват", заяви Бакалов за българския филм, който е номиниран на фестивала в Кан.

"Все още не съм осъзнала думите на Брад Пит на Оскарите. Все още не мога да повярвам, че се случи. Беше много трогателно. Моята работа е да работя, давай всичко от себе си и ще видим какво ще стане", заяви Бакалов за думите на Брад Пит по време на Оскарите.

"Джорджо Армани е легенда и е странно да видиш, че такава личност знае кой си. Почувствах го като мое семейство, след като ме посрещна в Париж. Мотивира ме с думите си "продължавай". Трябва да вярваш, че всичко е възможно", заяви актрисата за срещата си с Джорджо Армани.