Фелдшер в Бърза помощ спря линейка, за да помогне на блъснато куче! Случката е отпреди минути по пътя от Пловдив за Брестник. Животното е ударено от кола, чийто шофьор очевидно не е счел за нужно да спре, и пътуващите в този момент д-р Николай Вършилов и Дияна Плачкова го виждат простряно на пътя. Двамата спират, за да се опитат да помогнат. Единствената кола, която е спряла пък да помогне на двамата, е била линейката с екипа на Центъра за спешна медицинска помощ.

Жената, която е оказала първа помощ на кучето, се казва Вили Батакчиева, сподели Дияна, която в момента вече е в клиника "Заравет" в Пловдив заедно с кучето, на което правят снимки. Най-вероятно ще се окаже, че животното е блъснато в главата. Ще има нужда от финансова помощ за лечението на кучето. Всички, които имат желание и възможност, могат да помогнат, като отбележат името на Дияна Плачкова.

Екипът на линейката се е прибирал към Куклен, когато е спрял да окаже помощ на пострадалото животно, не е пътувал към пациент по сигнал, уточни нашата читателка. И добави: "Дано кучето да оживее!"