Собственичката на терапевтичното куче Мон Велислава Костадинова отново организира благотворителна кампания под надслов „Заедно в живота“ преди най-хубавия пролетен празник – Баба Марта. Тя кани пловдивските малчугани и техните родители да измайсторят сами своите мартенички и ги закупят срещу минимално дарение от 5 лв. Всички желаещи ще имат на разположение материали за изработката, а събраните средства ще бъдат предназначени за подпомагане на семейството на Гергана Петрова, която се лекува в Отделението по детска онкохематология в УМБАЛ „Св. Георги“.

Детето страда от рак на костите и има нужда от лечение в чужбина, за което е необходима огромна сума. Тя живее само с баща си, тъй като майка й е починала от онкологично заболяване.

„За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките, може също да дойдат по пижами и пантофи“, посочва Велислава.

Работилничките ще се осъществят на 22 и 23 февруари в кафетерия Sezoni Artisti del gusto illy на ул. „Хан Кубрат“ 8 в Пловдив. Там ще бъде поставена дарителска касичка за всички, които желаят да участват или просто да помогнат на каузата.

Специално обученото за терапевт на болни деца куче Мон ще помага и радва всички доброволци в тази инициатива. Консумацията в заведението не се изисква, а всяко дете, което се присъедни към работилничката, ще получи безплатен топъл шоколад.