„България се намира в тежка политическа, институционална и социално-икономическа криза, както и на криза в доверието на властта“, това заяви от парламентарната трибуната лидерът на опозицията Корнелия Нинова.

По думите на Нинова проектът за нова конституция закрепва изземането на изконни права на хората.

„Вече два месеца текат протести срещу това управление. До тук се стигна след 10-годишно задкулисно, некомпетентно и корумпирано управление на Борисов. Решен да оцелее на всяка цена, днес Борисов иска промени в Конституцията, но това е само печелене на време – не промяна. Това обаче е нещо много по-лошо – подриване на устоите на правата на хората, които са премахнати от текстовете в конституцията. Де факто бяха премахнати през последните години, а сега се иска и „де юре“, посочи Нинова.

Извиват ръцете на коалиционните партньори да подпишат, дори депутатите на ГЕРБ не искат да подкрепят тези унизителни текстове, допълни още Нинова.

„Само и само да останете на власт сте готови да хвърляте страната в социална и институционална криза. Няма политическа формация, която да подкрепя безусловно тази промяна в конституцията“, посочи председателят на БСП.