Категорично концерт на „Пайнер” в Пловдив няма да има, заяви за TrafficNews.bg PR-ът на компанията Любомир Костадинов. След цирковете покрай отдаването на Античния театър на музикалната компания и предложените алтернативни варианти, от „Пайнер” са решили в Пловдив концерт да няма.

От компанията публикуваха и причината за официалния отказ, над който общинските служители са умували, за да развалят договора. Причината според градските власти, концертът на „Пайнер” да не се проведе били дъждовете, които нанесли такива щети на части от съществуващата сцена, рампа, места за сядане, изработени от дървен материал, че към настоящия момент те не могат да бъдат използвани по предназначение и съществува реална опасност за живота и здравето, както на изпълнителите, така и на посетителите в Античния театър.

Още по-интересен е фактът, че отказът бе продиктуван по телефона на 15 май, а комисията е направила проверка и е констатирала това състояние три дни по-късно - на 18 май.

От Общината отказали и безплатен фолклорен концерт на музикалната компания в центъра на Европейската столица на културата. Без обаче тук да обясняват по каква причина.

Така фолклорният концерт на компанията ще бъде на Летния театър в Стара Загора на 11 юни.

„Явно кметът на Пловдив не иска и българска народна музика в града. Пловдив, който бе избран за европейска столица на културата през 2019 трябва да смени девизът си, който е "Заедно в многообразието". Това не отговаря на действията на Общината.Искам да поканя и всички пловдивчани, които обичат народната музика, на концерта в Стара Загора. ”, каза още пиарът на компанията.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg