Бездомни кучета издъхват в адски мъки на детски площадки в столичния квартал "Люлин". Причината е че от няколко дни из почти целия 6-и микрорайон има подхвърлена наденица с отрова, пише вестник "Телеграф".В рамките на три часа живеещите в квартала са открили три трупа на четириноги. До края на следващия ден броят на безжизнените тела на песовете се увеличил до над 10. На метри от местата, където животните са починали, всеки ден играят десетки деца. По чудо никое от тях не е сложило от месото в уста и няма пострадал човек.

Всяко от убитите кучета обаче е хапнало парченце от наденицата, която била нарязана и разхвърлена в района. След това животните започвали да получават гърчове, а от устните им да излиза пяна. Три часа по-късно вече били мъртви.
Сред животните, яли от месото с отрова е и домашният любимец Ричи . В сряда следобед неговата стопанка Албена го извела на разходка между 621 и 622 блок, когато срещнала съседка. "Внимавай с кучето, защото нещо не е наред. Видях наблизо един помияр буквално парализиран", споделила тя.

След секунда забелязала Ричи да взема нещо в уста. "Веднага извадих месото- не успя да го глътне. Но след пет минути се парализира", спомни си пред "Телеграф" Албена. Жената завела животното в близката ветеринарна клиника. Ричи бил приет по спешност с гърч и телесна температура от 42,3 градуса. От устата му излизала пяна. Лекарите действали бързо и спасили животното.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg