След създалото се напрежение последните седмици около "Пирогов" лекари от болницата се срещнаха със здравния министър в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров. На брифинг пред медиите шефът на БЛС д-р Иван Маджаров заяви, че са се провели продължителни разговори поради деликатната ситуация.

"Благодаря на министър Кацаров и на колегите от Пирогов, крайно време беше да направим тази среща, за да намалим напрежението. На всички ви е ясно, че почти 99% от нещата, които се изговориха в публичното пространство, практически не отговарят на истината, те по-скоро опетняват името на едната и другата страна", допълни д-р Маджаров.

Директорът на Българския лекарски съюз каза и какво са се разбрали страните:

"Първо, изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение; Второ, установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи; Трето, имаме доверие на всички лекари от Пирогов, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения".