„Който го е страх от вълци да не ходи в гората“, така главният прокурор Иван Гешев коментира получените заплахи срещу него. Той бе категоричен, че е наясно с последиците още когато е поел длъжността.

„Всеки прокурор, който е започнал тази работа, трябва да знае с какво се захваща и че заплахи ще има. Прокуратурата е наясно за последствията, дори и политически. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор. Наясно съм с това какво искам, какво са целите ми и какви ще са последствията, атаките към прокурорите, който го е страх от вълци не ходи в гората“, каза той.

Иван Гешев коментира и записа, за който се твърди, че участва и Бойко Борисов.

„Самосезирала се е софийска градска прокуратура – дали са използвани СРС или манипулация на записи с технически средства. Моето мнение е, че даваме грозен сигнал към българските граждани. Превърнахме записването на лични разговори в основен аргумент, не в юридически план, а в политическата борба. “, заяви той.

Гешев: Недопустимо е във втория по-големина град в България да има масов бойАко държавата не може да се справи с битовата престъпност, това означава че трябва да се закрие, категоричен бе той