Пловдивската полиция започна мащабна акция в месопреработвателните предприятия в Пловдив и областта, научи TrafficNews. Проверката е разпоредена от директора на Областната дирекция на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. 

Днес екипи на Икономическа полиция са влезли в един от най- -големите месокомбинати в района. Съставени са констативни протоколи и са взели проби от суровините и различни колбаси, които се произвеждат в предприятието. Пробите са изпратени за изследвания и анализ в лаборатория на ОДБХ-Пловдив за безопасност и хигиена на храните. 

Резултатите ще станат ясни след приключване на анализите. 

Предстоят проверки и в други големи месокомбинати в района. Ще се следи изключително стриктно за спазването на нормативната база и качеството на месото, което се влага в продуктите, произвеждани от съответното предприятие. Ще бъде проследен и пътя на суровините, които се използват в производството и дали тяхното качество отговаря на стандартите, които се изискват по закон. 

Месопреработвателният бранш е поредният, в който започват комплексни проверки. Във втората половина на 2019 по нареждане на ст. комисар Рогачев бяха проверени автошколите, таксиметровите компании, градския транспорт, всички нощни клубове на територията на областта, големи търговски центрове, в които се продават фалшиви маркови стоки. Целта е потребителят да бъде защитен, а до търговските вериги да не стигат некачествени или опасни продукти.