Пипнаха мъж, замърсявал зоната около река Марица. Днес, около 15 часа общински служители и полицаи от VI-то Районно управление на МВР са заловили лицето Р.М., който е хвърлял строителни отпадъци - тухли и хоросан, на нерегламентирано за това място. Нарушителят е пипнат в крачка на ул. „Крайречна“ № 14 и му е съставен акт.

„Съставихме акт за нарушението по чл. 11., т. 3 от Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Пловдив“, заяви директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев.

Въпреки че подобно съставяне на акт изглежда напълно регулярна и нормална дейност по контрол, то за този случай от Община Пловдив изпратиха специално прессъобщение. В него се казва още, че ще бъде затегнат контрола с цел опазване на околната среда. 

„Продължаваме съвместните проверки заедно с полицаи от Трето и Шесто районни управления на МВР, като всеки ден следим за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци особено около река Марица. Ще направим необходимото, каквото е в нашите компетенции, за да спрем подобни нарушения, които не само загрозяват облика на нашия град, но и вредят на гражданите. Усилията ни изцяло са насочени към опазване на чистотата и безопасността на Пловдив“, допълни заместник-кметът по „Обществен ред“ Йордан Ставрев.