Бясна агитка посрещна вътрешния министър Румяна Бъчварова в размирния Гърмен.

"Къде бяхте досега? Елате тук, пред микрофона на площада. Няма какво да правите в общината". С такива скандирания протестиращите подпукаха вицепремиера пред сградата на община Гърмен, където тече срещата, на която ще се търси решение на проблема с ромите, пише Блиц.бг.

Преди да влезе, Бъчварова чу мощно освиркване: "Мафия!", а един от протестиращите я посрещна с думите: "Г-жо Бъчварова, харесваме Ви, обичаме Ви, но Ви молим да ни помогнете за проблема с ромите, защото той е основният в Гърмен. Чуваме по медиите, че Интерпол издирва този и онзи, а те са в квартал "Кремиковци". Никой не ги търси".

Вътрешният министър обеща на гражданите да застане пред тях и да даде информация, след като се запознае с обстановката и чуе мненията на кмета, областния управител и директора на благоевградската полицията.

Напрежението в Гърмен ескалира в навечерието на 24 май, когато над 200 роми нападнаха българите в гърменския квартал "Заграбе".

Днес пред сградата на общината са се събрали около 200 души, които развяват четирите национални трибагреника. Три от тях са обърнати обратно, което според местните е знак за война.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg