„Концентрацията на новите случаи са в големите областни градове – София, Пловдив, Варна и Бургас. До миналата седмица ситуацията в Пловдив бе тревожна, но има задържане. Това не означава, хората да отидат на Главната – не трябва да има разхлабване на мерките. Но в Пловдив мерките, които въвеждат РЗИ, общините и Областна управа дават резултат”, каза ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски. Той заяви, че досега всеки, който е давал  оптимистични прогнози е сбъркал, а са се оправдали само мрачните прогнози.

„Катерим се бавно нагоре смятаме, че мерките са отражение на това и здравната ни система може да поеме всички случаи, които са нужни на хоспитализирани. Относно скептиците, които казват, че хората умират по домовете си – има статистика.  Няма разлика от миналогодишната смъртност по това време на годината, нямаме скрита смъртност вкъщи, това е индиректен показател, дали тази картина е обективна. Труповете не могат да се скрият, ако има такива нагласи в мислене”, каза Мутафчийски.

Очаквайте подробности!

498 са болните от COVID-19 у нас! Новите случаи са 21, сред тях и бебе на 1 годинаОще една област в България регистрира коронавиврус