Редица компании проявиха щедрост, съпричастие и социална отговорност за борбата с коронавируса. Парични суми и консумативи те дариха на инфекциозното отделение към УМБАЛ "Александровска", в този така критичен момент. 

Фирмата „Бултекс 99“, специализирана в производство и доставка на защитно и работно облекло, дари голямо количество защитни гащеризони, защитни очила, санитарни трислойни полумаски и ръкавици от винил за екипите в инфекциозното отделение на Александровска болница.

От лечебното заведение изказаха своята благодарност за даренията.

"На ръководството и служителите на фирма "Бултекс 99" желаем физическо и психично здраве, много успехи, търпение и кураж!"

Търговска верига "Фантастико" дари 200 000 лева на Александровската болница за закупуване на дихателни апарати. 

От „Фантастико“ съобщават, че решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като става ясно, че се търси възможност за закупуване животоспасяващата апаратура в условията на пандемия от COVID-19 и недостиг на подобна апаратура в стотици болници по целия свят. От компанията заявяват още, че поддържат непрекъснат контакт с болницата и при нужда са заявили готовност да преприемат стъпки и за улесняване на работата на лекарите.

Друга компания, пък постави условие, за да направи своето дарение. Най-голямата фирма за стени за катерене в световен мащаб дарява на Александровската болница сумата от 220 000 лева за 5 дихателни апарата, в случай на усложнение при пациенти с коронавирус. Условието е с предимство с тях да се ползват служители на фирмата и техни роднини.