Хванаха петима крадци в Пазарджик и района. Вчера бил обран собственик на кафе-аперитив в село Бошуля. От хладилна витрина била извършена кражба на над 230 броя сладолед. На мястото е извършен оглед, а със случая се заели криминалистите от Септември. Не след дълго били установени авторите на посегателството. Това били жителите на същото село, които са на 23 и 22 години. В дома на единия от тях е открит и откраднатия сладолед.

В края на януари тази година в полицейското управление в Пещера била депозирана жалба от 58-годишен жител на баташкото село Нова Махала. Мъжът се оплакал, че била извършена кражба на мобилния му телефон. След няколкомесечно разследване криминалистите от полицейското управление в родопския град стигнали до самоличността на апаша. Оказало се, че това е 39-годишен мъж от Костандово.

Пред сградата на медицинския център в Септември била извършена кражба на портфейл, собственост на 61-годишен септемвриец. В него мъжът съхранявал лични документи и сумата от 50 лева. Благодарение на бързата реакция на местните полицаи бил спипан 27-годишен крадец от същия град.

В полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“ дошла 31-годишна жена, която се оплакала, че от сергия пред къщата и  неизвестен отмъкнал платнена кесия с намиращите се вътре 180 лева. Униформените от участъка провели разследване „по горещи следи“ и бързо стигнали до самоличността на апаша. Оказало се, че това е 70-годишен от същия квартал.