Доста неясноти явно ще съпътстват последното дело срещу знаковата фигура в бургаския ъндърграунд Пламен Ангелов, по прякор Дебелия. 39-годишният мъж беше оставен преди минути зад решетките от Харманлийския районен съд, след като в събота беше арестуван при спецакция в къщата на майка му в с. Черна могила.

Първоначално от полицията съобщиха официално, че са разбили сериозна нарколаборатория за приготвяне на синтетична дрога. При акцията ченгетата иззели 500 гр бяло вещество на кристали, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин, 10 хапчета с лого от същото вещество, 10 л жълтеникава течност, 10-литрова бутилка с безцветна течност с остра миризма, туба с 1 л солна киселина, буркан с надпис „натриева основа“ с бяло люспесто вещество и две електронни везни. Освен Дебелия, в ареста с обвинения за притежание на дрога се оказаха още Даниел Дюшюнев, 29-годишна бургазлийка и 26-годишна хасковлийка.

Днес в съда обаче дрогата се стопи само до 10 хапчета екстази, а двете млади жени се оказаха просто свидетелки, които не знаят нищо, съобщи Флагман.бг. Именно затова обвинението е единствено за притежание, а не за пласиране на наркотици. По първия текст Ангелов може да получи от 1 до 6 години затвор. Това обаче е малката беда за Дебелия. Ако бъде признат за виновен, той ще лежи още 2 години и 8 месеца заради кумулацията на 3 условни присъди за наркоразпространение, която вкара в историята.

По случая са назначени експертизи, които трябва да установят какво точно са открили полицаите в селската къща. Ако все пак становището на специалистите докаже наличието на сериозни количества метамфетамин, то тогава Дебелия ще влезе „на топло” за доста дълго време.

Районните магистрати в Харманли обявиха, че оставят Ангелов и Дюшюнев, тъй като по време на ареста и двамата са с условни присъди. Пламен Дебелия е роден в Харманли, но последните 20 години живее постоянно в Бургас. През 1997 г. той участва в катастрофа, при която загинаха трима младежи от Харманли