"Искаме незабавна оставка на правителството, но и на президента", това призова в речта си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

ДПС поискаха още съставяне на експертен антикризисен кабинет, който да изпълни спешните антикризисни мерки за спасяване на държавата, да усвоява ефективно европейските средства по програмите за борба с COVID-19 и по следващата многогодишна финансова рамка, и да организира честни и свободни избори.

"Имаме възможността да спасим държавността. Искаме да се гарантират правата и свободите на човека, териториалната цялост, свободно държавна икономика съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и справедливостта", посочи Карадайъ.

От ДПС атакуваха обаче остро и и президента Румен Радев. Те поискаха оставката му у посочиха, че и той е част от ерозията на властите, вместо обединител на нацията.

За да се гарантират честни избори ДПС предлага премиерът да бъде посочен от най-голямата партия, а вицепремиера - от втората по големина сила, като двамата отговорят за провеждането на вота.