Най-късно до края на седмицата, правителството ще увеличи капитала на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив,  за изграждане на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс към лечебното заведение. Това обяви финансовия министър Владислав Горанов, който заедно с Менда Стоянова и д-р Даниела Дариткова са в болницата. 17 милиона ще е паричната вноска в капитала на търговското дружество на УМБАЛ „Св.Георги”

„Пловдив е един от най-динамично развиващите се градове. Опитваме се да подобряваме качеството на живот в града, не случайно се правят инфраструктурни проекти. Работи се по проекта на Околовръстното на Пловдив. Подкрепяме проекта за изграждане на нов блок към УМБАЛ „Свети Георги”. Ще увеличим капитала на болницата, още утре или до края на седмицата това ще стане. Това е едно от най-голямите лечебни заведения у нас. Ще подкрепим проекта. Имаме заседание на правителството, след като погледнем и  терена, ще вземем решение за увеличение на капитала на болницата”, това заяви финансовия министър Владислав Горанов.

Директорът на най-голямата университетска болница – проф.Карен Джамбазов заяви, че към момента не е рентабилно да се прави ремонт на вече съществуващата клиника.

Условията, в които се работи, не отговарят. Сградите на детското отделение са много остарели. Преди 5 години ръководството на болницата направи оценка колко би струвал ремонтът - 5 милиона е минимума и доста нецелесъобразно. Поради това организирахме кампания - 150 хиляди лева набрахме, получихме широка обществено подкрепа. Новият диагностично-комплексен корпус е част от един много по-мащабен проект за преместване на всички клиники на от база 1 към база 2. Взе се решение южно от болницата да се позиционира строителството. Общо около 17 милиона ще са необходими”, заяви Карен Джамбазов. Той се надява до края на годината да стартират обществените поръчки по изграждането на сградата.