Официално съобщение бе изпратена от ръководството на „Софиямед“. От него става ясно, че днес ще бъде изписан бизнесменът Кирил Домусчиев след успешно лечение с коронавирусна инфекция.

„След проведено лечение, съгласно всички утвърдени правила за добра медицинска практика и препоръки на Националния щаб и Столична регионална здравна инспекция, УМБАЛ „Софиямед“ изписа пациента си с доказана коронавирусна инфекция Кирил Домусчиев. Той е дехоспитализан от лечебното заведение с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия.

Общото състояние на пациента е подобрено. Симптомите на пневмонията са в обратно развитие. Пациентът е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания. Пациентът има два последователни негативни резултата. Изследванията са извършени с PCR метод“, се казва в съобщението.

Кирил Домусчиев пребори COVID-19Пазете се, но не се страхувайте! Лечение има, написа бизнесменът в профила си във Фейсбук