„Само с НАСА не се бяхме занимавали” с тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира един от приоритетите на правителството на „Има такъв народ”. Партията в момента дава брифинг в централата си.

Подаване на заявления на членство на в Европейската космическа агенция; Ще направим всичко възможно да имаме мъж и жена в НАСА, ще направим и всичко възможно към тях да се присъедини и северномакедонец” се казва в част от приоритетите на партията на Слави Трифонов.

Експремиерът не пропусна да иронизира тези намерения на ИТН.

„Само с НАСА не се бяхме занимавали и с астронавти. А прави впечатление, че мъж и жена ще са българските астронавти, но северномакедонецът ще е мъж, а защо да не е жена? Представете си, че горе в орбита са българин и северномакедонец. Ето така започват Междузвездни войни. Ще ги види някой пришълец и ще ги пита: "Ти какъв си?" - "Аз съм българин", "Аз съм северномакедонец". И така започват Междузвездните войни", пошегува се Борисов.

Той коментира и това, дали би подкрепил бъдещ кабинет на Слави Трифонов.

„ Ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена, която е повикана без условие да отиде. И в същото време най-големият номер, който може да му се изиграе - всичките партии да го подкрепят и да му блеснат всичките лъжи и задкулисия. Защото връщането на кадрите на НДСВ са икономически трикове. Ние сме отговорна партия и ще чакаме другите. Ще видим дали ще изчезне и последната капка гордост на Да, България. Интересни са ми и от БСП”, допълни Бойко Борисов.