Фермерските войни в асеновградското село Тополово продължават. Два месеца, след кървавата драма, разиграла се в китното селце, когато кучетата разкъсаха 13 овце, вчера жертви на зверовете можеха да станат собствениците на убитите животни. Озверелите кучета са собственост на бившия тв бос Димитър Тянков, който има ферма в съседство на Ангел Саралиев. Двамата са в непрестанни конфликти след инцидента като сипят обвинения един към друг.

Според Саралиев бившият тв бос му дължи обезщетение в размер на 5000 лева, но Тянков оспорва кучетата му да се избили 13-те овце. Въпреки жалбите от страната на Ангел, институциите продължават да мълчат относно техния случай, а това логично води до разправи между двамата. Вчера следобед се е разиграл поредният екшън между двамата.

Съпругата на Ангел Саралиев се свърза с редакцията на TrafficNews.bg, за да разкаже за вчерашното спречкване между двамата, на което тя е станала свидетел и като по чудо не е пострадала.

Двамата скотовъди се срещнали случайно край фермите си. Саралиев веднага запитал съседа си кога ще му даде обезщетението. Тянков обаче го обидил и му заявил, че няма да види и една стотинка. Последвали остри реплики един към друг, а Тянков изкарал кучетата и започнал да ги насъсква срещу Саралиев. Той се скрил в колата, където била и жена му, но собственикът на кучетата тръгнал да отваря вратата на возилото като в другата ръка държал нож. За да се защити Ангел изкарал пистолета си и стрелял два пъти във въздуха, за да изплаши кучетата и Тянков.Ангел Саралиев

След идването на полицията Саралиев е прибран за 24 часа в районното управление, но Димитър Тянков заплашил, че още тази вечер ще изпепели цялата му ферма. През цялата нощ охранители са пазели овчарника на арестувания мъж, тъй като той се страхувал за собствеността си.

Димитър Тянков също се е свърза с нашата редакция. В 4.39 сутринта на редакционна ни поща сме получили писмо подписано от бившия тв бос. Ето и неговата версия за среднощния екшън, който се е разразил в Тополово:

„Аз лицето Димитър Ангелов Тянков от село Тополово, област Пловдив искам да подам сигнал на опит за убийство върху мен от Ангел Саралиев който изстреля три бойни патрона по мен на 28 06 2015г.в 17 часа и по необяснима случайност куршумите му не ме убиха. Смятате ли,че един човешки живот струва колкото живота на няколко овце? Пиша Ви късно през нощта защото стреса преживян от мен не ми се изтрива от очите, а дори и битите инжекции в бърза помощ не ми помагат.От утре започвам да си търся моите права по съдебен път, а не с оръжия и убийства”, пише бившият тв бос.

 Още по темата четете ТУК

TrafficNews.bg