Каква е историята на зловещата катастрофа, станала около обяд днес на пътя Пловдив - Карлово край Труд? Великотърновско бусче фиат пътува от Пловдив към Велико Търново. В един момент срещу него излиза червено нисан комби с пернишка регистрация, което незнайно защо, навлиза в насрещното, без да изпреварва. Шофьорът на фиата се опитва да го избегне, но нисанът се забива в него.

От удара нисанът се завърта и е ударен странично от друг бус – мерцедес с разградска регистрация. Виждайки цялата ситуация, шофьорът на БМВ-то се опитва да спре, но не успява, завърта волана надясно и влиза в канавката.

В момента на пътя е имало линейка, която се е движела по посока Карлово. Виждайки катастрофата, медиците слизат и се опитват да помогнат на мъжете в комбито. За съжаление, единият вече е бил загинал намясто, а другия са го измъкнали от седалката и по-късно мъжът е починал. Трагедията е пълна, защото се оказа, че загиналите са от едно семейство - баща и син.

Шофьорът – Милян, на фиата е пътувал с жена си Русанка – и двамата са добре. Шофьорът на БМВ-то също не е ранен, но е много изплашен.

По непотвърдени данни шофьорът на мерцедеса заедно с неговия спътник са в болница.

Движението продължава да е ограничено.

TrafficNews.bg