Българинът Иван Александров, който през тази година е главен сладкар на турнира от Големия шлем Уимбълдън говори пред bTV преди финала на турнира. Александров е брат на актьора Владимир Карамазов.

Един от символите на турнира са прословутите ягоди със сметана. За две седмици на турнира се консумират над 28 000 килограма от специален сорт от плода.

"Стигнах с покана. Обади ми се главният готвач на Уимбълдън. Трябваше им главен сладкар за ВИП зоната. Отговорността на тази работа е голяма, ставаме в 4ч., в 5ч. започваме да работим. Всички ястия трябва да се сервират много бързо - за 45 минути трябва да сме приключи. Работиш с всичките известни личности. Кейт Мидълтън приготви прословутите ягоди със сметана. Тази година ги променихме освен сметана слагаме и ягодово сорбе", заяви Александров.

"Аз не мисля, че българите страдат от ниско самочувствие. Има доста готвачи българи, вече се завърта колелото. Много държат всичко в менюто да е много традиционно. В рамките на два дена се сменят менюто. Единственото нещо, което остава през целия турнир е ягодите със сметана. За финала на Уимбълдън сме подготвил ново меню, в което ще има и нещо българско - десерт с кисело мляко", каза още българският готвач.