19-годишият младеж, който стреля с пистолет близо до спирката от северната страна на Тунела в Пловдив, е произвел 5 изстрела, научи TrafficNews.bg

За инцидента ви съобщихме първи още тази сутрин. Няколко часа бяха нужни на полицията, за да открие абитуриента.

За пълния абсурд сигнализира читател на TrafficNews.bg, който шофирал в насрещното и видял стрелбата. Сиво BMW Серия 3 било блокирано в трафика и изчаквало на светофара. 

„Първата ми реакция при стрелбата беше да залегна и не видях какво се случва после. Въпреки че стреля във въздуха, това изобщо не е нормално и не може да се случва в цивилизована страна”, коментира нашият читател.

Той веднага сигнализирал и на органите на реда, които изпратили патрул на място.

За часове стрелецът бил задържан. Той обяснил стрелбата с еуфорията около завършването си.

"Установено е, че пистолетът е законно притежаван.Срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява. Предстои прокуратурата да реши дали да му повдигне обвинение", съобщиха за TrafficNews.bg от МВР-Пловдив. 

Абитуриентът е задържан за 24 часа и ще изкара нощта в районното управление. 

Припомняме ви, че  през месец септември трима младежи от Пловдив получиха присъди именно за стрелба с газов пистолет от автомобил на улица "Отец Паисий". Те се бяха развихрили, тъй като отивали на сватба на техен съученик, а видео регистратор засне стрелбата.