Тримата „сватбари”, които стреляха с газов пистолет от автомобила си на улица "Отец Паисий" в Пловдив, вече са с присъди, научи TrafficNews.bg

Във вторник Пловдивският окръжен съд наложи административно наказание на Георги, Цанко и Димитър от по 1000 лева, като те ще трябва да платят и разноските по делото. Иззетите пистолети и две пушки са върнати на притежателите им. Оръжията са регистрирани и са с изрядни документи.

Тримата младежи бяха с обвинения за едро хулиганство. По време на заседанието обаче адвокатите заявиха, че според тях деянието може да се причисли към дребно такова.

Младежите работят и са с чисто криминално минало. Те бяха пуснати от ареста след изтичането на 24-часовото им задържане и им беше наложена мярка „подписка” заради стрелбата.

ХРОНОЛОГИЯТА

Всичко започва на 9 юли, когато Георги, Цанко и Димитър отивали на сватбата на свой бивш съученикВ същия ден си купули три газови пистолета. На тръгване, маршрутът им минал по ул. "Отец Паисий". Тогава те произвели няколко изстрела във въздуха. 

Видеорегистратор на кола, движеща се зад тях, заснела случилото се.

„Ние не сме мутри, не сме най-големите престъпници, просто се забавлявахме! Всичко беше заради еуфорията от празника ни. Не е нормално, но... не е и чак толкова подсъдимо. Не чувствам някаква вина”, сподели шофьорът на аудито Илия преди време пред репортер на TrafficNews.bg Само Илия не беше участвал в стрелбата. Кадри от случилото се - вижте във видеото:

Кои са Георги, Цанко и Димитър - може да видите ТУК

TrafficNews.bg