70-годишна жена, от пловдивското село Бенковски, е застрашена от алергичен шок заради пръскане с химикали под прозореца й, съобщава агенция Фокус. Потърпевшата е Виолета Алийска, бивш агроном. Тя живее сама, от четири дена е подута в устата, диша трудно и се чувства много зле.

„Покрай къщата ми, точно под прозорците ми пръскат, а наскоро започнаха и да ми посягат през мрежата, когато се опитвам да се защитя”, разказа жената. Съседът и - Димитър Стоев е наемател и не се съобразява със заболяването на Виолета.

Тя уточни, че съгласно наредба № 104/22.08.2006 на МЗХ, пръскането с растителни препарати трябва да става на отстояние минимум 50 метра от жилищата, в които се живее. Това не се спазва от Стоев, той пръска буквално под прозореца на самотната жена. Сега тя търси помощ отвсякъде, тъй като не може да реши сама проблема си. По думите и, това е тормоз, който може да коства живота и, заради алергията към химикали, която има.

Преди 3 години са се намесили от „Растителна защита” в Пловдив и благодарение на тях е оживяла последните три години. Отскоро тормозът започва отначало и жената се чувства много зле.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg