„3000 оръжейници ще блокират подбалкана при село Анево и жп линията. От утре започваме да събираме хора от населените места.  Блокадата няма да спре докато площадката в Иганово не заработи или министър Божидар Лукарски  не си подаде оставката”, заяви пред TrafficNews.bg  лидера на КТ „Подкрепа” във ВМЗ Димитър Атанасов.

Той допълни, че икономическият министър не си е мръднал пръста, за да реши проблема с ВМЗ и бездействието му е съвсем умишлено.

„Не може министър-председателят, главният прокурор и други държавници да се ангажираха с оправянето на състоянието на ВМЗ – Сопот, а Лукарски нищо да не прави. Съвсем отговорно заявявам, че Лукарски обслужва интереси, които целят закриването на завода”, каза синдикалния лидер.

Без площадката в Иганово заводът не може да работи, както трябва, тъй като там е изходната точка за готовата продукция. Площадката не работи от 2 месеца, като в момента се охранява от жандармерия.

 „Ние не сме олигофрени, знаем, че скоро работата ще закъса заради площадката в Иганово. 800 души работиха там, сега са пренасочени към друга площадка, но това не може да продължава още дълго. На ден по три пъти в завода влизат линейки, заради притеснението на хората. Особено жените са пред нервна криза, всеки си мисли, че ще се повтори кошмарът от преди 2 години, когато нямахме пари за хляб”, заяви още Атанасов.