Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще възобнови приемането на граждани след 30 юни 2020 година. Планираната приемна за следващата седмица ще бъде отложена заради удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месеца.

„Съобразяваме се с решението на Министерски съвет и напомняме на пловдивчани, че три неща продължават да са  важни – дисциплината, дезинфекцията и дистанцията. Противоепидемичните мерки допринесоха за забавяне разпространението на коронавируса и ограничаването му до местни епидемични центрове. До момента жителите на Пловдив са изключително отговорни и спазват предписанията, случаите в града са сравнително ниски и благодаря на хората за отговорното поведение“, заяви Здравко Димитров.

През приемната на кмета до момента са преминали над 100 души, на които е оказано съдействие. Повече от 170 са записаните и очакващи лична среща със Здравко Димитров. Всички те ще бъдат информирани за деня и часа, в който ще бъдат приети след края на извънредната епидемична обстановка.