Хафтьор Юлиус Бьорнсон, известен като Планината от Игри на тронове и полякът Кшищоф Радзиковски са двамата фаворити да спечелят кръга от Шампионската лига на   „World`s Strongest Man в Пловдив. Най-силният българин Стоян Тодорчев обаче също има шансове да спечели турнира, смята един от организаторите Огнян Кръстев. Той допълни, че голямото предимство на домакинството на Пловдив е, че те самите ще определят дисциплините на турнира. Това можело сериозно да наклони везните в полза на българските участници.

Най-големите атлети на планетата ще влязат в яростна битка тази събота, от 17:00 ч., на площад Централен в Пловдив. За мегатурнира TrafficNews.bg съобщи още преди месец.  Организатори са  Фондация „Славна България” , MUSKULI.COM ,със съдействието на Община Пловдив. Българските любители на SCL и „World`s Strongest Man” за пръв път ще видят на живо елитът на световния Стронгмен.

Съревнованието е кръг от Шампионската лига – най-силната надпревара в Строгмен. Състезанията са, както при кръговете във Формула 1, провеждат се в различни страни – Малайзия, Сингапур, Холандия, Исландия и др.

Стронгмените ще пристигнат в Пловдив през събота, като единствено Планината ще пристигне в България ден по-рано, но той ще остане в София.

След състезанието, което ще е между 3 и 4 часа, 10-мата мъжаги ще вечерят в известен пловдивски ресторант. Огнян Кръстев обясни, че всеки един от състезателите ще изяде по четири порции храна, като всяка е три пъти по-голяма от нормалнит грамаж за едно ястие. На практика след оспорваното състезание, участниците ще изядат 120 порции храна!

В турнира участие ще вземат 7 чужденци и трима българи, като освен Тодорчев в надпреварата ще влезе и най-силният полицаи у нас Мариян Димитров.

Присъстващите на площад „Централен” ще станат свидетели на яростна битка в 6 от най-популярните стронгмен-дисциплини – „Логлифт”, „Фермерска разходка”, „Мъртва тяга с кола и задържане за хват”, „Камъните на Атлас”, „Кръгът на Конан” и „Кобилица”. Освен по „Евроспорт“ състезанието ще се излъчи и по Ринг ТВ.  

Още новини ТУК

TrafficNews.bg