Над 10 митнически служители, гранични полицаи и контрабандисти са арестувани за 24 часа по аферата с контрабандните тирове на митница Свиленград, потвърдиха от прокуратурата. Припомняме, че преди месец гръмна скандал, след като стана ясно, че висши митничари и гранични полицаи са били в центъра на организирана престъпна група.  Те са пропускали през границата ни с Турция десетки тирове, всеки от които е возил контрабандни цигари средно за по около 8 милиона лева.

Ето и съобщението на Прокуратурата:

Продължава активната съвместна работа на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР - Пловдив по досъдебното производство за контрабанда през ГКПП „Капитан Андреево“, образувано при операция, проведена в края на м. март тази година. До момента към наказателна отговорност са привлечени 17 обвиняеми.

Днес, 15 май 2015 г., в хода на разследването са били извършени нови претърсвания и изземвания в жилища и офиси в гр. Хасково, гр. Харманли и в гр. Свиленград. По реда на ЗМВР за 24 часа са били задържани митнически служители, гранични полицаи и граждани, чиято съпричастност към извършване на престъпленията се проверява.

За канала, по който се движат камионите, натоварени с контрабандни цигари, TrafficNews.bg съобщи първи. Според запознати той се контролира от от Николай -Николов -Паскала и пловдивчанина Илиян Истимарото.

Още за канала четете ТУК!

Още новини четете ТУК

 TrafficNews.bg