Жълт код е обявен днес на територията на Пловдивска и още 4 области. Очаква се количествата да достигнат 25-30 литра на кв. м., информират от НИМХ при БАН. До обяд, главно в източните райони на страната, ще вали дъжд, който временно ще спре. След обяд от югоизток ще започнат нови валежи, които до вечерта ще обхванат поголямата част от страната. По-значителни ще са в Родопите и Странджа. Ще духа слаб, в Източна България умерен северен вятър.

Максималните температури ще са от 4°-5° в северозападните, до около 10° в източните райони. В Пловдив температурите ще бъдат между 3 и 7 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното.

По Черноморието ще е облачно. Преди обяд ще има слаби валежи от дъжд, които временно ще спрат, но след обяд от юг отново ще започнат и ще са по-силни. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 9° в северните до 13° в южните райони. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. След обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Значителни ще са в Родопите и масивите в Централна и Източна България. Ще духа предимно умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.