Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд - с купеста облачност, но почти без валежи. В сутрешните часове над източните райони, както и на места в низините и котловините, ще има мъгла или ниска облачност. През деня вятърът от юг-югоизток ще се усили до умерен.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 27°, а в Пловдив - 30 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи, информират от НИМХ при БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в следобедните часове ще се развие купеста облачност, но почти без превалявания. В сутрешните часове ще духа слаб югозападен вятър, който през деня ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.