Уважаван лекар от Разлог загуби битката с коронавируса. За кончината му съобщи кметът на града инж. Красимир Герчев в социалните мрежи. Д-р Спас Радев от дълги години е кардиолог. Той е издъхнал в реанимацията на столична болница. 

"СВИДНА ЖЕРТВА В БИТКАТА СРЕЩУ КОВИД 19, Д-Р СПАС РАДЕВ ПОЧИНА Когато се сбогуваме с такива светли и красиви личности, думите не стигат… Когато си жертвал живота си, за да спасяваш стотици други, думите не стигат… Когато оставаш деца-сираци, обичана съпруга, близки, приятели в разгара на своята младост и професионална компетентност, думите не стигат…

Болката на всички е огромна. Д-р Спас Радев е нашата поредна, свидна жертва на вируса убиец. Свидна жертва на Разлог – потомък на лекари, добър професионалист, отдаден до смърт на професията си. Думите не стигат да изразя съболезнованията си към неговото семейство, към съпругата му – обичаната д-р Божикова, към двете му деца, към лекарската колегия, към цялата ни общественост.

Разлог скърби за своя свиден син… Почивай в мир, д-р Радев! Твоят път е пример. Твоят живот е факел, който ще запали във всеки от нас надежда, че заедно можем да се обединим срещу коварната болест. Бог да те прости!", написа градоначалникът. 

Екипът на TrafficNews.bg изказва своите съболезнования на семейството и колегите на д-р Радев!