Днес от запад на изток облачността ще се увеличава и през нощта срещу сряда на отделни места в западните райони от страната ще превали. По поречието на Дунав и в източните райони ще остане с ниска слоеста облачност или мъгла, след обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, информират от НИМХ при БАН.

В Пловдив минималната температура ще е 2 градуса, а максималната - 13. В София живакът ще показва между 0 и 12 градуса, а най-топло ще е в Сандански - до 16 градуса. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Над планините облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 4°.

През следващите дни температурите ще падата още, като в четвъртък ще максималната ще достигне 8-14 градуса, а минималната ще бъде 6-7 градуса. Под тепетата ще е между 2 и 13 градуса. За утре ще бъде в сила и жълт код за опасно вълнение по цялото ни Черноморие.