„Агресията, която беше проявена на 2 септември срещу полицаите е необяснима. Ние самите сме провели над 21 национални протеста и никога не се е налагало да има такава агресия”. Това каза в „Неделята на Нова” зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР - Илия Кузманов. Заедно с Вергил Христов коментираха вечерта на протестите, в която 80 полицаи бяха ранени, а 126 човека – арестувани.

"В лицето на полицията гражданите искат да си отмъстят на държавата, но не е това начинът. Така се измества акцентът от исканията”, коментира още той.  

„Такава агресия и омраза, каквато видяхме на 2-ри септември, би логично да имат хора, които имат проблеми с органите на властта и на реда. Това бяха неоправдани действия. Колегите изтърпяха много неприятни неща”, посочи Кузманов. И допълни: „Имаме доста сериозно пострадали колеги”.

 „Това, което се случи на 2-ри септември се разграничава от това, което се случи през предишните дни. То нямаше нищо общо с предишните действия на протестиращите”, категоричен Вергил Христов - зам.-председател на Управителния съвет на синдиката и началник група в „Охранителна полиция”.

„Истината е винаги по средата. Полицията също е винаги по средата на един конфликт. Далеч съм от мисълта, че в МВР някой ще вземе решение, което да е противозаконно или в ущърб на колегите”, допълни още той.