Шофьори на джипове, които карат туристи до Седемте рилски езера, се събраха пред полицията в Дупница, за да подкрепят един от колегите си, информира Би Ти Ви.

Според прокуратурата вчера е имало опит полицай да бъде прегазен от един от шофьорите. Шофьорите увериха, че не са превозвали туристи, а са били за гъби в планината.

Свидетели обясниха, че бял джип е преследвал единия от шофьорите и не имало опит за прегазване на полицай. Те категорично отрекоха твърденията на прокуратурата.

Шофьорът е задържан за 24 часа.

Джип премаза крака на полицай, охраняващ пътя за Седемте рилски езераНа територията на парк "Рила" се извършва проверка от ДАИ и полицията

Припомняме, че властта забрани преди няколко седмици използването на джипове за превозването на желаещи да стигнат до Седемте рилски езера. Многократно след обявяването на забраната се появяваха информации, че джиповете продължават да превозват хора от Паничище до хижа "Седемте рилски езера". Властта и в частност полицията отричаха. 

Екологичното равновесие в района на Седемте рилски езера е силно нарушено заради тълпите, които ги посещават заради улеснения достъп. Еколози алармират, че ако не се вземат мерки, езерата ще се заблатят необратимо.

Забрана ли? Джипове налазиха Седемте рилски езераВъпреки че движението на офроуд коли е непозволено, десетки не спазиха забраната