Няма данни за пострадали български граждани при земетресението, което засегна района на Измир, Турция и гръцкия остров Самос.
 
Към момента се съобщава за шестима загинали и 120 ранени на територията на Турция, за разрушени и повредени сгради и за затрупани хора.
 
В българските дипломатически и консулски представителства в Турция не са постъпили сигнали от бедстващи български граждани. Установен е контакт с местните власти и с дружествата на изселниците в Измир. По информация от общинските власти в Измир, в квартал Борнова, където живеят значителен брой лица с двойно гражданство (българско и турско), към момента няма данни за жертви.
 
В Гърция силният сеизмичен трус е предизвикал материални щети на сгради и къщи на остров Самос. Двама тийнейджъри са загинали.  По информация на посолството ни в Атина летището на Самос е затворено, а Гражданска защита предупреждава жителите на острова да избягват крайбрежните райони.

Припомняме, че трусът бе край гръцките острови Додеканези и континентална Турция. Той се усети по високите етажи в София, Пловдив и други градове в 13:51. В 14:02 е имало втори трус 4,8 по Рихтер, отново край гръцките острови. 

Властите съобщават за възможни вторични трусове с магнитут до 5 по Рихтер.

Цунами и разрушени сгради след силното земетресение в Егейско мореВ Измир са разрушени поне 20 сгради