Продажбата на артикули, свързани с обучението и работата от вкъщи, се е увеличила по време на пандемията. Статистиката показва, че адаптирайки се към новата реалност, потребителите на практика създават офиси и класни стаи в домашни условия с всичко - от модерните технологи до чиновете и столовете, съобщават от платформата eBay.

От началото на тази година към момента най-купуваните артикули от България са мобилни телефони и смартфони и слушалки, последвани от лаптопи и нетбуци, както и USB флашки, таблети и четци за електронни книги. За периода август - ноември миналата година продажбите на мобилни и смартфони са се увеличили с 25% в сравнение с предходните четири месеца през 2019 г., като начело на класацията е iPhone.

Тази година продажбите на лаптопи и нетбуци в България отбелязват ръст от 7% за февруари в сравнение със същия месец на предходната година. Само за месец август 2019 година увеличението в категорията е 25% спрямо същия месец на предходната година.  

Категорията USB запаметяващи устройства отбелязва +12% увеличение през октомври 2019 г. в сравнение със същия месец на предходната година. Освен това, от септември до ноември 2019 г. има увеличение с +16% при слушалките, докато таблетите и четците за електронни книги са отбелязали ръст от +8% през тези месеци в сравнение със същия период на предходната година. Тази тенденция на стабилно увеличаване на покупките може да се обясни с подготовката за новата учебна година както в училище, така и в университета.

За предстоящата учебна година родителит подготвят не само учениците с удобни чанти, но и малчуганите, които все още са в детската градина, с най-различни раници. Любими са тези с героите от “Замръзналото кралство”, Мики Маус и Хари Потър.