Протестиращите в 82-ия ден на протести отново блокираха пространството около площад "Независимост" в столицата.

Към досега исканите оставки на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев от т.нар. Отровно трио прибавиха и искането за оставка на кмета на София Йорданка Фандъкова, тъй като според тях "в София също се вършат далавери, прикрити зад усмивката на Фандъкова".

Протестът все още е съвсем малоброен, а най-оживено е при лагера на майките от “Системата ни убива“, предава БНР.

Причината е, че те укрепват палатковия си лагер обясни, Вера Иванова от инициативата:

“Сменяме летните шатри, тъй като пропускат вода и стана вечерно време много студено и стана много мокро, със зимна шатра. Да се надяваме, че кабинетът “Борисов 3“, ще подаде оставка, но ние се подготвяме и за по-студените дни. Ние няма да се откажем и нямаме крачка назад“.

За решението на правителството – 50 лв. за всички пенсионери:

“Това също е много несправедливо, тъй като трябваше да се направи индексация на пенсията. Една от нашите цели е минималната пенсия да бъде колкото е линията на бедност или да се допълни с нещо, защото под 370 лв. не може да се живее“.

Един от протестищите каза пред репортер на БНР, че добавката от 50 лв. към пенсиите заради пандемията е унизителна, а по-важно от парите е достойноството. Според него България е загубила достойноството си пред света и не можем да очакваме Брюксел да ни чуе, защото "великите сили не се интересуват от малките страни". "Трябва ние сами да си помогнем", добави той.

На пл. “Независимост“ обстановката е напълно спокойна.