Търсенето на тялото на втория удавник на плаж Силистар бе преустановено малко преди 16:00 часа днес. Причината е, че морето в момента е бурно, предава БГНЕС. Междувременно тялото на 60-годишния мъж, който се удави тази сутрин, остана повече от 5 часа на брега. 

Припомняме, че инцидентът стана около 11 часа днес. Спасителни екипи няколко часа издирваха втори човек, за когото се предполага, че е изчезнал в морето. Водолази се включиха в издирването малко след 13 ч. Няколко медици, които са почивали в района, опитали да реанимират първия удавник, но за съжаление той починал. 

Сред медиците имаше лекар от панагюрската болница, ВМА, болница „Св. Иван Рилски”, болница „Лозенец”. Лекарите коментираха, че ако в Синеморец е имало болница, човекът щеше да бъде жив. Линейка пристигна 30 минути след подаване на сигнала за инцидента.

Плажът е даден на концесия. За посещението му се събира такса за паркинг, но няма спасител в съботния ден. Днес на плажа там има десетки семейства с деца. Морето е бурно и има мъртво вълнение. Последно в петък е имало спасител до 18 ч.