Блъснатата на пешеходната пътека да автогарата в Айтос жена е родила момченце само три дни преди зверската катастрофа. Това съобщи за Dariknews кметът на село Пещерско - Хюсеин Ахмед, откъдето е пострадалата.

Това е второто дете на 35-годишната Емине, която се намира в областната болница на Бургас, а по непотвърдена информация е в кома в реанимацията. Кметът не се е видял още с близките, които отсъстват от селото и по думите му, вероятно са в болницата при ранената жена.

Камионът, управляван от дрогиран несебърлия, километър по-надолу по обед в петък помете още 11 превозни средства, сред които фатално джип с търговищка регистрация. Именно в него се е возила на задната седалка жертвата на мелето - 28-годишна жена, която изгоря в пламналата кола.

Общо шестима ранени докараха линейките в бургаската болница, от които един след преглед напусна лечебното заведение. трима са в по-леко състояние, с охлузни рани, а другите двама са със съчетани травми и са на лечение в реанимацията.

Хората от града от години настояват да се изведе от града тежкият трафик към Айтоския проход. През населенето място преминава старият път София-Бургас, а в близост до тежката катастрофа се намира и училище.