Десетки пожарникари и граждани почетоха паметта на свой колега огнеборец, загинал по време на гасене на пожар в Белово на 7 септември 2000 година. Днес се навършват 20 години от трагичната смърт на младши лейтенант Кръстьо Стоянов, служител на пожарната в Пазарджик. Той губи живота си, докато участва в гасенето на големия пожар обхванал сградата на местното кино преди две десетилетия. Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча поставена в негова чест на входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай“ в Белово.

На церемонията присъстваха семейството на младши лейтенант Стоянов, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов, представители на Общинския съвет и администрацията на гр.Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, ръководството и преподаватели от училището, граждани.

На това място преди 20 години той загуби живота си по време на изпълнение на служебните си задължения, докато водеше битка с огъня, като смел и самоотвержен пожарникар. Колко неусетно отминават годините, станаха вече 20, ще отлетят още много, но споменът за него ще продължава да живее в сърцата ни. Където и да се намираме винаги ще го споменаваме с добро, защото той остави у нас човешкото си и колегиално отношение. С тези думи се обърна към присъстващите на поклонението в двора на училището комисар Ангел Дудов. В знак на преклонение и уважение към личността на младши лейтенант Стоянов всички застанаха на колене в едноминутно мълчание.