"Към президента ще бъдат приложени нормативни уредби. Знаем, че президентът е бил уведомен от началника на отбраната ген. Евтимов, че ген. Петров е заразен. Какво се е случило оттам нататък... мерките са еднакви за всички. С пристигането си в България той се счита за контактно лице, ще бъде поставен под карантина, ще му бъде предложен PCR тест на летището и докато излязат резултатите, ще е под карантина". Това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг. 

Припомняме, че по-рано днес руската агенция Интерфакс съобщи, че президентът на България Румен Радев е прекъснал посещението си в Естония, защото преди отпътуването си за балтийската република е бил в контакт със заразен с COVID-19. От Дондуков 2 обаче отхвърлиха информацията. 

"Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен", информираха от прессекратариата.

От Министерството на здравеопазването обаче съобщиха, че в петък Румен Радев е бил контактен с ген. Петров, който е дал положителна проба за Ковид-19 два дни по-късно. Днес директорът на столичното РЗИ е бил уведомен, че президентът е контактен със заразоносител.