Днес в по-голямата част от страната облачността ще се разкъса и ще намалее. Изключение ще бъдат източните райони. В крайните югоизточни райони е възможно и да превали слаб дъжд. Северният вятър в Източна България постепенно ще отслабне. Максимални температури между 6° и 11°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца, информират от НИМХ при БАН.

В планините облачността също ще се разкъса и намалее, но в сутрешните часове в масивите от Централна и Източна България все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, а по най-южното крайбрежие е възможно и да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Очакват се пориви на вятъра до 14-17 м/сек. Вълнението ще достигне 3-4 бала.