Няколко мероприятия на БСП ще се проведат в Пловдив днес и утре, като на тях активът на партията ще бъде разделен на поддръжници и противници на Корнелия Нинова.  Още на трети септември от Градския съвет на социалистите поканиха всички кандидати за председател на БСП да дойдат под тепетата по случай 9 септември. Досега обаче нито един от кандидатите не е потвърдил участието с изключение на Георги Тодоров, който обаче се отказа от надпреварата.

Активът около шефа на градската и областната структура на червените Георги Гергов ще се съберат на Братската могила в  18:00 часа, за да отбележат годишнината от  победата на антифашистката съпротива.  Събитието ще бъде отбелязано с тържествен митинг пред монумента в Пловдив.  

По-рано социалистите ще поднесат цветя на мемориала на „Копривките” в парк „Родопи”, но без да се провежда традиционният им събор.

В същото време Корнелия Нинова идва в Пловдив на среща с верните й социалисти ден по-късно. Тя ще се срещне утре в 12:00 часа в новотела с Инициативния комитет от социалисти, които застават зад нейната кандидатура. Ясни са и голяма част от имената, които стоят зад нея и са контра на местния лидер Георги Гергов.  Това са: Борис Стоянов, Григор Станков, Захари Георгиев, Атанаска Тенева, бившият зам.-кмет Александър Константинов, Румен Григоров, който е бил главен архитект на Пловдив. Други познати лица са Матей Матеев, арх. Константин Палазов, проф. Иван Янчев, Иван Странджев, проф. Васил Златанов, доц. Георги Йорданов, ген. Йохан Петков, проф. Славчо Пандалиев, Минка Сърнешка, Антонина Славова, както и редица партийни организации.

Темата на срещата утре е предстоящият вот, програмата и визията на Корнелия Нинова за бъдещето на БСП, както и актуалната политическа обстановка.