Това, което се случва в Пловдив е върха на айсберга. Системата е на предела си. Аз работя в болницата в Шумен и там е страшно. Няма да коментирам случая в Пловдив преди да излязат резултатите от проверката. Но това е следствие от нереформираната здравна система, заяви министър Костадин Ангелов. Личните лекари на практка са еднолични търговци. ДКЦ-тата са общински и министърът няма право да се разпорежда там. Това че имаме комуникация в момента, се дължи на добрата работа с кметовете и областнте управители. 

Министърът припомни случая в Карлово, където е поискана оставката на директора на болницата, но до този момент това не се е случило. 

Според министър Ангелов трябва да бъдат създадени  държавни многопрофилни и специализирани болници. "Сега, по време на пандемията виждаме кои са стратегическите структури както в София, така и в страната. Те обаче не са изградени като европейски болници. Министерството на здравеопазването има ограничен ресурс от капиталови средства да направи болниците съвременни лечебни заведения. Те трябва да бъдат изградени според съвремените изисквания. С вътреболничен транспорт, с топли връзки, с транспортни коридори. Трябва да бъде стартирана огромна реформа. Но сега, по време на пандемията няма как да я започнем. В момента е време за солидарност без да демонизираме лекарите, които са на границата на възможностите си.