Лекарят на годината стана жертва на коронавируса. Това съобщиха негови колеги от болницата в Гоце Делчев в сутрешния блок на Нова телевизия. Костадин Камбов е починал в отделението, в което е работил през последните 30 години. В момента то е преструктурирано в Ковид отделение. 

"Доктор Камбов бе принципен човек дълги години началник на детското отделение. Не минаваше и ден, без да говори за семейството си, беше толкова всеотдаен и към него, и към колегите си", разказват от болницата. В момента в отделението работят трима лекари. Едната от тях е заразена с коронавирус, а друг се връща на работа след карантина. 

"Не знаем как ще продължим без него. Детско отделение в момента е затворено, сградата е изцяло за коронавирус. Всички легла са заети.Нямаме време да мислим за нищо друго, освен за работа", допълват колегите му. 

Те са категорични, че именно д-р Камбов е направил така, че детското отделение на бъде предпочитано за пациенти от целия регион. 

"За нас той бе прекрасен човек и педиатър. Той направи от нас екип и семейство. Направи много за тази болница. Повечето от сестрите в момента сме в ковид отделението. Малко е персоналът, много сме натоварени, но наш дълг е да продължаваме", коментира една от медицинските сестри. 

Екипът ни изказва съболезнования към близките и колегите на д-р Камбов!