Голям благотворителен концерт в помощ на един от бившите собственици на клуб "Маската" и добре познат в рокерските и мотористките среди Йордан Серафимов (Данчо) организират в София. 

Той ще се състои на 30 септември в клуб Терминал 1 от 20:00 часа, а в него ще вземат участие: Sugar DJ's(Tony & Ivan), МиленаСлавова, Сигнал, Б.Т.Р., Обратен Ефект, P.I.F. и Васко Кръпката. Водещ на концерта ще бъде Пецата Станоев. 
 
 
Йордан Серафимов Данчо - Маската, или просто - Данчо е на 56 години. Той е дългогодишен член на мото клуб Лошите деца на дядото. През годините е претърпял няколко исхемични мозъчни инсулта. При първия бил засегнат само говора. По това време той живеел в един фургон в двора на родителите си в Суходол, като се грижел сам за себе си. През 2018-а година Данчо е напълно изоставен. Живее в един стар панелен апартамент в Бобов Дол, като е принуден да събира отпадъци, за да се изхранва. Не приема предписаните му лекарства. Там получава втори инсулт, има Прогресиращ дементен синдром и пареза на десните крайници.
 
Намерен е в тежко състояние от негов приятел Мартин Петров (Road Captain - Пирински Вълци МСС). Налага се настаняването в специализирано заведение и полагане на професионални грижи. От Август 2019 г. Данчо Маската пребивава в частен дом за стари хора с деменция - Резиденция за възрастни Карамел. Всички разходи по грижите за него са поети от собствениците на Резиденцията - Павел и Станислава Главинови, както и от периодични суми, изпращани от неговите най-близки приятели.

През лятото на 2020 г. Данчо претърпява пореден инсулт. Вече има почти пълна парализа на долни крайници и частична на горни крайници. Не може да ходи и да се храни. Има сериозни затруднения с преглъщането - дави се от храна и дори от течности. Налагат се постоянни професионални грижи за него - 24/7. Стойността на полаганите грижи е около 30-35 лева на ден. Отделно на Данчо са предписани скъпо струващи лекарства: Cavinton, Nebilet, Tebokan, Vivace - на стойност около 110 лв. месечно, за които персонала следи стриктно и ги приема под контрол.

"Всеки, който го познава ще каже не една, а много добри думи за него. Човек, покоряващ сърцата на хората около себе си със своята усмивка, неповторим хумор, всеотдайност и позитивизъм. Той винаги е бил сърцето и душата на компанията, клуб маската и мото клуба в който участваше. Във всеки един момент можеше да се разчита на него за участие в клуба или каквато и да е било помощ и рамо. Такъв го помним ние - DJ Tony и Павката (Павлин Иванов). За съжаление обаче, Данчо в момента се нуждае от помощ, и именно това е причината да организираме този благотворителен концерт." - споделят организаторите на благотворителното събитие.

Билети за присъствие на място: Eventim.bg - 30 лв. на предварителна продажба, 40 лв. на самата дата и на място.

 

Финансова помощ по банков път:

Социален Дом Добревци ЕООД

BG32RZBB91551003363228

Райфайзенбанк България ЕАД

Основание: За Йордан Серафимов