70-годишен мъж бе изваден жив изпод отломките на срутена сграда в Измир. Той е прекарал там 33 часа, след земетресението от 7 степен, което стана в петък. Междувременно турските власти съобщиха, че броят на жертвите се е увеличил, достигайки 62. Припомняме, че двама тийнейджъри загубиха живота си и на остров Самос, след като стена се стовари върху тях. 

Спасеният мъж се казва Ахмет Читим, предават световни агенции. Той е жител на квартал "Байраклъ", където много от старите сгради, уязвими на силни трусове, биват събаряни, а нови жилищни мастодонти изникват на тяхно място. От снимките става ясно, че именно по-старите сгради не са издържали на силното земетресение. 

Под отломките на същата сграда е била затисната и 16-годишната Инджи Окан. Тя е била спасена 17 часа след земетресението, заедно с кучето си - Фъстък. 

"Щастлива съм. И благодарна, че татко ми не си беше вкъщи. Той нямаше да се събере в тази теснотия. Двамата с кучето бяхме у дома. И двамата сме добре", разказа Инджи от болницата. И дори обеща на лекарите от спешното да им посвири на цигулка, след като се възстанови.