Срещам какви ли не глупости в мрежата. Не се филмирайте с чипове. Ваксината, за да е одобрена от толкова органи, значи всичко е минало по надлежния ред. Аз съм готов във вашето студио на мен да ми бъде поставена на мен лично, за да убедя хората да се имунизират. Това заяви д-р Николай Брънзалов, който е част от Ваксинационния щаб в студиото на "Събуди се". 

"Нека не запушваме пробойните с шарани, а да работим конструктивно. Трябва да се работи в отбор. Основната тежест в първоначално няма да е върху общопрактикуващите лекари. Първи ще са имунизирани хората, които работят на първа линия - тези в болниците", обясни доктор Брънзалов. 

Той допълни, че в първия момент ще могат да се ваксинират около 60 000 души. Ще се проучи броят на желаещите, за да могат да се предвидят необходимите количества. Лекарят сподели, че интересът сред неговите пациенти е по-голям от очаквания. 

"Личните лекари знаят кои хора са рискови, защото познават пациентите си. Те ще са с приоритет при поставянето на ваксините, стига да се отзоват", допълни той.