Уважавам протестите на хората, не е имало случай, в който исканията им да не бъдат уважени. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който в момента се намира в Кърджали. Той е там по повод освещаването на новоизградените постройки на средновековен манастир „Свети Йоан Предтеча” от пловдивския митрополит Николай след ремонта за 1 млн. лв. . Премиерът бе посрещнат от Цвета Караянчева и областния управител Никола Чанев. Придружава го и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Министър-председателят изтъкна, че винаги е настоявал за най-строги наказания на полицаите, превишили правомощията си. Този път обаче униформените не били насилниците, а насилието се е упражнявало върху тях, категоричен бе премиерът. 

"Тези, които къртиха София и хвърляха бомби срещу полицаите, са провокатори и сред тях има и платени. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, а към другите - неприязън. Нека да чуем как искат да управляват, но не приемам в София да бъдат разнасяни ковчези и бесилки. В същото време съм категоричен, че винаги съм искал най-строги наказания за полицаи, превишили правомощията си, но в случая те бяха атакувани с невиждана ярост", заяви той.

Борисов разкритикува начина, по който са организирани изборите в БСП. 

"Искат да правят следващите избори в държавата, а не могат да ги организират в собствената си партия", коментира той.